söndag 27 januari 2013

Bloggfråga V.4

Jag argumenterar för Medea, därför att om Jason verkligen ville göra något för sin familjs bästa så hade han inte accepterat giftermålet med prinsessan. Medea hade övergett allt, sin familj och alla sina vänner, hon hade till och med lämnat sitt land för Jason. Detta visste Jason och det är dessutom ett stort tecken på hennes hängivenhet till honom. Att sedan vända ryggen mot henne och sin familj är en dolkstöt i ryggen. Vad hade hänt om han inte hade accepterat giftermålet med prinsessan? Troligen ingenting.

Som jag ser det så är Medeas förräderi mot sin familj ett tydligt tecken på att hon inte känner att hon behöver något mer än Jason, har hon honom så klarar hon sig. Men vad gör han när hon har gjort denna stora gest för honom? Jo, lämnar henne.

Jag tycker dock inte att detta helt rättfärdigar Medeas dödshot och hela hennes reaktion, men arg har hon rätt att vara.

1 kommentar:

  1. Medeas vrede är rättmätig - men inte hennes hämnd. Så kan man sammanfatta ditt inlägg, och där tror jag att du har många som håller med dig!

    SvaraRadera